Dag 10 - 23 augustus - bijna weer naar huis
Door: Daniëlle
Blijf op de hoogte en volg Daniëlle
23 Augustus 2024 | Denemarken, Skallerup
Een kort verslag vandaag, want we hebben om precies te zijn ook bijna niets gedaan, dus ook weinig te melden. Het leek wel op een zondag zoals we die thuis door zouden brengen. Uitslapen en lekker luieren.
Floortje wilde nog wel een keertje snoep maken. Toen ik in de ochtend op de internetsite van het resort naar het programma keek, waren twee van de drie sessies al volgeboekt en kon ze alleen om 16.00 uur nog terecht. Dus daar heb ik haar maar gelijk voor ingeschreven.
Het weer was vandaag mogelijk nog ellendiger dan gisteren. Het regende niet alleen, maar het stormde nu ook ontzettend. Floortje had op de eerste dag dat we hier aangekomen waren met de kunststof tuinstoelen en wat bezems een springparcours in de tuin gemaakt. Ik had al drie keer gevraagd of ze dat op wilde ruimen, maar dat was uiteraard nog niet gebeurd. Zodoende waren vandaag de stoelen door de wind naar de tuin van de buren gewaaid en moest ze ze daar gaan ophalen. Gelukkig was er niets kapot gegaan.
Na contact te hebben gehad met het thuisfront, begreep ik dat het in Nederland ook flink gewaaid heeft. En morgen wordt er voor Nederland code geel vanwege de windstoten opgegeven. Gelukkig is het autootje zwaar beladen en zullen we niet zo snel van de weg geblazen worden.
Ik heb trouwens de hele dag hoofdpijn gehad. Tot twee keer toe Paracetamol ingenomen, maar helaas is het nu weer terug. Ik denk dat ik te weinig gedronken heb, dus gelijk maar een groot glas water achterover geslagen.
Om iets voor 16.00 uur zijn we richting het centrumgebouw gegaan. Michèl was al eerder in het speelparadijs geweest, maar ik ging voor de eerste keer. Ze hebben hier zowaar een soort mini Ballorig, een hele binnenspeeltuin! En er waren diverse ateliers waar druk geknutseld werd. Ik zag kinderen vogelhuisjes beschilderen en er werden ook t-shirts bedrukt. Jammer dat ik dit nu pas zag, want anders had Floortje zeker nog meer creatieve dingen kunnen doen. Kinderen hoeven zich hier echt niet te vervelen. Ik zou dit resort absoluut van harte aanbevelen aan ouders met kinderen in de leeftijd tot zo'n 12 jaar.
Het snoep maken ging weer prima. Floortje was natuurlijk ondertussen al expert geworden. Ze koos ditmaal voor de kleur geel (oma's favoriete kleur) en de smaak mango. De snoepjes zijn weer goed gelukt.
Na het maken van de snoepjes zijn we nog even door de supermarkt heen gelopen om alvast wat dingen voor morgen voor onderweg te kopen. Blikjes frisdrank, een brood en voor vandaag nog een heerlijke nogat taart die we al eerder hadden gekocht. Toen we terug kwamen in het huisje, hebben we gelijk een stukje genomen.
Michèl is vervolgens rond 18.30 uur met Floortje naar de McDonald's in Hjørring gegaan. Het was tenslotte de laatste avond hier in Denemarken en Floortje wordt altijd heel blij van de Mac. Ik heb nog wat geluierd.
In de avond hebben Michèl en Floortje een film gekeken. Ik heb vanwege de hoofdpijn voornamelijk op bed gelegen en heb al een beetje lopen voor te bereiden op het koffers pakken morgen. Ik wilde rond 23.00 uur eigenlijk gaan slapen, maar bedacht me, dat ik vandaag nog niet aan het verslag geschreven had, dus ben ik nog maar even snel achter de laptop gekropen.
De wekker gaat morgen om 06.30 uur en ik zou graag uiterlijk om 08.00 uur hier weggaan. Ik heb vanmiddag bij de receptie de rekening al betaald. Er was nog een tegenvallertje. Vanwege nieuwe wetgeving hier in Denemarken moeten ze de energie op een andere manier afrekenen. Ze hebben ervoor gekozen om voor iedere dag een vast bedrag te rekenen voor het gebruik van elektra, water en voor de milieuheffing. Deze kosten zitten echter niet bij de huur in en moest ik apart afrekenen. Nou was het geen wereldbedrag, maar toch nog bijna 50 euro extra. Omdat ik al afgerekend heb, kunnen we morgen weg wanneer we willen, ook al is dat voordat de receptie open gaat. We hoeven dan alleen de sleutels van het huisje in de brievenbus te deponeren.
Morgenavond zal ik nog een kort verslag van onze reisdag schrijven en dan zit deze vakantie erop. We hebben echt heel erg genoten met zijn drietjes. Floortje zei met een hele grote glimlach op haar gezicht, dat ze het superleuk vond, toen ik haar vroeg hoe ze het gehad heeft. Dus missie geslaagd. We gaan opgeladen, uitgerust en met mooie, nieuwe herinneringen weer terug naar huis. Jammer dat de vakantie voorbij is, maar ook altijd weer fijn om naar je eigen plekje te gaan.
Tot morgen voor het laatste stukje verslaglegging van onze reis.
24 Augustus 2024 - 00:40
Ayse:
Balen van je hoofdpijn. Hoop dat je je snel beter gaat voelen. Wat vliegt de tijd voorbij als je even uit je eigen omgeving bent. Goede reis voor jullie morgen en alvast welkom thuis [e-2764]️
24 Augustus 2024 - 11:58
Riet:
We zitten ad koffie en ik lees Jan het laatste verslag voor. Wat hebben jullie een bijzondere
vakantie gehad. Met name Floor. Zoveel leuke en ook educatieve afleiding. Jullie gaan lellerlijk van de regen in de drup. Het is hier somber en plensregen. Straks wel zon, maar vanavond stortbuien.
Vlgs Jan is het “spanningshoofdpijn” . Komt mij wel bekend voor eerlijk gezegd.
We kijken uit naar het laatste verslag.
Daan, Miche en Floor een goede reis en een behouden thuiskomst. [e-1f618]
24 Augustus 2024 - 16:19
Rebecca Van Kooperen :
goede reis en welkom thuis ! Ik heb genoten van je verslagen … zoals ik
al eerder heb gezegd : je moet er je werk van maken :-)