Dag 7 - Canyonlands National Park
Door: Michèl
Blijf op de hoogte en volg Daniëlle
29 September 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Vandaag gaan we op weg naar Moab. Een plaatsje aan de Colorado river. Weer een plek met potentie dus. Ik ben erg benieuwd wat we daar aan gaan treffen. Vooralsnog is het niet zo ver. Nadat we hadden gegeten en de koffers weer hadden gepakt was het tijd om te gaan. Wat erg verrassend is, is dat je na bijna iedere heuvel een ander landschap ziet. Daan en ik zeggen dan ook bij ieder heuvel "Nou ik ben benieuwd wat we nu te zien krijgen". Tot nu toe blijven we verbaasd over het nieuwe landschap. De route van vandaag zou ongeveer 2,5 uur moeten duren. Op weg naar Moab zagen we echter een afslag naar het Canyonlands National Park. We besloten om via dit park dan maar naar Moab te rijden. Dit park staat bekend om zijn vele rivieren, oftewel op dit moment droge geulen, die het landschap hebben gevormd. Hierdoor is het landschap haast niet te doorkruisen.
De oprijlaan naar het park is ongeveer 30 mile lang. Op weg kwamen we langs Newspaper mountain. Een prachtige berg, maar we konden niet zo snel zien (we reden 80 km per uur) wat er nou zo speciaal aan was. Dus wij lieten deze berg maar achter ons. Aangekomen bij het park moesten we 10$ entree betalen. Hierna zijn we doorgereden naar het visitors center om te kijken waar we nu precies waren beland en wat hier allemaal te zien was. Er waren diverse 4x4 routes in het park, maar aangezien wij totaal geen ervaring hiermee hebben en er toch wel werd aangegeven dat dit lastige routes waren, hebben we ons maar op de attracties rond de hoofdweg gefocust. Doordat de Colorado river door het park ging was het tevens onmogelijk om de wegen in het noorden te bereiken. Hierdoor was er maar één uitweg en dat was dezelfde oprijlaan weer terug rijden.
Als eerste zijn we naar Cave Spring geweest. Dit is een historisch cowboykamp waar ook prehistorische rotstekeningen te zien zijn. Daan vind de rotstekeningen niet zo spannend, want volgens haar zijn deze pas 2 jaar geleden erop getekend om wat extra klandizie te creëren. M.i. zagen ze er toch wel oud uit. Het was een leuke korte wandelroute met ook 2 ladders in het parcour waardoor je ook op de top van de rotspartij kon komen en zo meer van de omgeving kon zien. Hierna zijn we naar de Big Spring Canyon Overlook gereden. Hier heb je een mooi uitzicht over een rivier die een aftakking is van de Green River en de Colorado River. Althans volgens het bordje dat bovenaan de top stond. Gelukkig nam ik geen duik van de rotspartij de rivier in, want ik had aardig mijn neus gestoten aan de bodem van de rivier. Er was namelijk geen druppel vocht te bekennen. Een beetje teleurgesteld van deze kloof besloten we nog even langs de Wooden Shoe Arch te rijden. Deze was op de weg naar de uitgang en het was een kwestie van de auto parkeren, uitstappen, fotootje schieten en weer verder cruisen. Daan parkeert de auto en ik zet het fototoestel al in de Chinese mode om zo snel mogelijk 118 kiekjes te kunnen schieten en weer verder te cruisen. Ik ren naar buiten, loop naar de rand van een klif, controleer nog even of er genoeg ruimte is op de memorycard van de camera en kijk naar links, naar rechts, naar beneden, maar.....geen klomp te zien. Daan loopt ondertussen naar het bord wat aangeeeft wat hier te zien is en in de tussentijd zie ik opeens aan de horizon de magische klomp. Een muur van steen met ergens in het midden een gat. De contouren van deze rotspartij lijken inderdaad op een schoenachtig iets, maar een klomp heb ik er niet echt uit kunnen halen. Ik zal kijken of ik hier een fotootje van kan plaaten.
Hierna zijn we weer via de ingang terug naar de hoofdweg gereden. Wat wel opviel is dat de bomen al geel begonnen te worden. Blijkbaar beginnen de bomen hier onder een dagtemperatuur van 32 graden zich al winterklaar te maken. Het geheel gaf wel een fraai beeld. Op de terugweg reden we weer langs Newspaper mountain. Dus terwijl wij lekker langs dit stukje steen rijden zie ik opeens een muur van 10m2 vol met rotstekeningen. Daan had echter de cruisecontrol al ingesteld en voordat we er erg in hadden, waren we er al langs gereden en konden we ook niet binnen een paar meter keren en dus besloten we om door te rijden naar Moab. Hier zijn we momenteel in een hele mooie Lodge, althans van buiten. Van binnen is het een goedkope aaneenschakeling van hokjes verdeeld over 2 verdiepingen. Was vanmorgen het uitzicht een uitgestrekte prairie, nu kijken we uit op een cementen parkeerplaats en een houten schutting.
Voor morgen hebben we een boottocht over de Colorado River geboekt en een quad tocht van ongeveer 2 uur door de woesternij. We zijn heel erg benieuwd wat dat gaat worden. Gelukkig mogen we ons om 07.45 uur melden dus het wordt vandaag weer vroeg erin.
Het internet is momenteel niet op de kamer aan de praat te krijgen, maar in de lobby kunnen we wel aanloggen. Morgen kunnen we dan ook hopelijk weer een update geven van onze adventure dag.
30 September 2008 - 06:51
Mam:
Met enige verbeelding kan ik er toch wel een klompje in zien. Maar het is dat je het erbij hebt gezet anders had ik er overheen gekeken. Have fun, liefs Mam -
30 September 2008 - 08:28
Riet:
Tja ik zie geen klomp maar een schoen, hoe dan ook jullie hebben boeiende dagen. Dit is toch een avontuurlijke ervaring. Kunnen jullie thuis nog lang van na genieten. Groetjes!