Proloog - 13 augustus 2024 - Reisverslag uit Krimpen a/d Lek, Nederland van Daniëlle van Wissen-Claeys - WaarBenJij.nu Proloog - 13 augustus 2024 - Reisverslag uit Krimpen a/d Lek, Nederland van Daniëlle van Wissen-Claeys - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Proloog - 13 augustus 2024

Door: Daniëlle

Blijf op de hoogte en volg Daniëlle

13 Augustus 2024 | Nederland, Krimpen a/d Lek

Het is begin 2024 en tijd om een plan te gaan maken voor onze vakantie dit jaar. We willen graag met zijn drietjes weg, maar zijn hiervoor, net als ieder gezin met schoolgaande kinderen in Nederland, aan die bizar dure, verplichte periode in juli/augustus gebonden. Een vakantie naar de (Europese) zon met een appartement met minimaal twee slaapkamers en de nodige luxe, zoals bijvoorbeeld een privé zwembad, gaat ons voor nog geen twee weken al gauw zo'n 5 tot 6 duizend euro kosten en al zouden we dat kunnen betalen, dat hebben we er simpelweg niet voor over. Dus moesten we maar eens out of the box gaan denken.

Zo kwamen we op het idee om onze vakantie in drie stukken te hakken. Floortje gaat een weekje met haar beste vriendin op ponykamp (heeft ze inmiddels gedaan en net als vorig jaar, was dat optimaal genieten voor haar), Michèl en ik gaan samen buiten het seizoen een weekje naar de zon (gaan we nog inplannen, wordt mogelijk pas volgend jaar) en voor onze gezamenlijke gezinsvakantie kiezen we dit jaar een goedkopere bestemming met minder luxe dan we normaal zouden kiezen. De bedoeling is, dat deze gezinsvakantie in het teken staat van dingen die Floortje en wij als gezin leuk vinden.

De keuze valt uiteindelijk op een verblijf in een (Landalachtig) vakantiepark in Noord-Denemarken (met paardrijmogelijkheden!) - het Skallerup Seaside Resort - aan de Noordzeekust, waar we 8 nachten zullen verblijven. Uiteraard kunnen we Legoland niet laten liggen, want daar komen we praktisch langs op weg naar 'ons' huisje. Daarom hebben we vlakbij Legoland ook nog 2 overnachtingen geboekt in een ruim appartement in Hovborg om een volledige dag in Legoland te kunnen zijn.

We vertrekken morgen op woensdag 14 augustus met de auto rond 08.00 uur richting onze eerste bestemming Hovborg in Denemarken, op zo'n 20 minuten rijden van Legoland in Billund. We hopen daar, met wat stops onderweg, om uiterlijk 17.00 uur aan te komen. In eerste instantie was het plan om met de Mini cabrio te gaan, zodat we lekker met het dakje open zouden kunnen rijden tijdens de vakantie. Nu echter de datum van vertrek steeds dichterbij komt en gebleken is, dat de te verwachten temperatuur niet boven de 20 graden zal uitkomen, hebben we besloten om met de Ford van mijn moeder te gaan. Die biedt ons meer ruimte voor onze bagage en dat is wel zo prettig als je vooraf toch al weet, dat je weinig 'topless' zult rijden.

Vanavond breekt voor mij het 'grote vakantie stress moment' aan, het inpakken van de koffers. Ik moet dan voor drie mensen bedenken wat er allemaal mee moet en dat geeft mij gewoon altijd best veel stress. Maar goed, mijn moeder heeft ervoor gezorgd dat de was is weggewerkt en alles ligt schoon en gevouwen in de kasten. Ik hoef in theorie dus alleen maar mijn paklijst na te lopen en alles in koffers en tassen te stoppen. Je zou zeggen dat dat relatief makkelijk moet lukken.

Zoals met andere reizen ga ik weer proberen om dagelijks aan ons reisverslag te schrijven en voor wie het leuk vindt, lees maar mee. Tot morgen!

• 13 Augustus 2024 - 19:36

Ayse Van Den Boogaart-Baran :

Ben heel benieuwd naar jullie verhalen. Spannend, veel plezier en tot morgen [e-1f601]

• 13 Augustus 2024 - 22:18

Rebecca :

ik geniet nu al van je verhalen ! Ik kijk uit naar de rest

• 14 Augustus 2024 - 20:32

Riet:

Leuk zo’n reis met z’n drietjes by car. Geeft vrijheid. Ben heel benieuwd hoe jullie zo’n noordelijk land ervaren. Ik denk weinig ergernis over troep. Zijm schone landen . Heel leuk

dat je weer een verslag maakt Daan. Ik lees het Jan voor. Wij wensen jullie een goede nachtrust en een fijne ferie[e-1f618]