Dag 2 - 15 augustus - Legoland
Door: Daniëlle
Blijf op de hoogte en volg Daniëlle
15 Augustus 2024 | Denemarken, Billund
Gisteravond zijn we met z'n allen rond 22.30 uur ons bedje ingedoken. Wat waren we gaar na die lange reisdag. Ik ben zowaar ook om 23.00 uur gaan slapen. Kan me niet meer herinneren dat ik zo vroeg in slaap gevallen ben.
De wekker stond om 08.15 uur, maar ik werd 5 minuutjes voor de wekker al wakker. Ik heb Michèl en Floortje wakker gemaakt en we zijn gaan ontbijten, douchen en aankleden. Michèl en Floortje zijn nog even snel naar de mini supermarkt gegaan om wat melk te halen en ik ben ondertussen de rugzak voor onderweg gaan pakken. Daar konden tenslotte de door Michèl gesmeerde boterhammetjes nog bij. Wat heerlijk burgerlijk Nederlands, bammetjes met kaas en eiersalade mee naar een pretpark. Mag/moet ook wel, want voor drie kaartjes en een parkeerkaart, waren we al € 164 kwijt. Ook in Denemarken is een dagje pretpark met je gezin dus al bijna niet meer te betalen.
Een kwartiertje later dan gepland vertrokken we uiteindelijk met de auto naar Legoland, waar we om 10.15 uur aankwamen. Het was al redelijk druk op de parkeerplaatsen, maar wat een gigantische mazzel hadden we. Vlak voor de ingang, werkelijk naast de rij met invalidenparkeerplaatsen, was nog een plekje vrij. We konden dus zo naar binnen lopen. Alhoewel, we moesten eerst in een dikke, vette rij wachten. Wat een vracht aan mensen! Gisteren was het natuurlijk slecht weer geweest, dus de kans was groot, dat de mensen die op woensdag hun dagje Legoland gepland hadden, deze naar donderdag verschoven hadden.
Vandaag hadden we veel meer geluk met het weer dan gisteren. Volgens de voorspelling zou het 22 graden worden, maar het voelde een stuk warmer. Een heerlijke, blauwe lucht zonder bijna een wolkje te zien, wat fijn.
Nadat we eindelijk door de kaartjes controle heen waren, doken we direct een van de eerste gebouwen in. De Lego Gallery, een lekkere, koele ruimte met airconditioning waar we zelf met legosteentjes aan de slag konden. Het was de bedoeling dat iedereen een tegeltje van ca. 8 x 8 cm met legosteentjes van een voorbeeld namaakte. Er waren lange tafels met krukken en bakken vol met legosteentjes. Wij hebben met z'n drietjes twee tegeltjes gemaakt. Nadat deze klaar waren, liep je naar een van de medewerkers, die samen met jou, jouw tegeltje op een groot frame hamerde. Al die door de gasten gemaakte tegeltjes vormden bij elkaar uiteindelijk een groot Lego schilderij. Leuk, we hebben dus ook echt met Lego gespeeld vandaag.
Ik verwachtte overigens dat de volgende ruimte een grote zaal zou zijn, waar allemaal Lego blokjes op de grond zouden liggen, waar je dan geblinddoekt op blote voeten door moest lopen en degene die dit zonder schreeuwen en vloeken kon doen, zou dan een prijs winnen. Maar helaas, deze attractie ontbreekt nog in het park. Ik denk dat ik de ideeënbus maar eens moet gaan vullen!
Toen we uit de Lego Gallery kwamen, liepen we praktisch direct Miniland in. Eigenlijk Madurodam maar dan is alles uiteraard gemaakt van Lego steentjes. Leuk om te zien en sommige gebouwen ook erg knap gemaakt. Het geheel zag er zo mooi uit met zo'n fijn schijnend zonnetje. Na door Miniland geslenterd te zijn, hebben we op een bankje onze eerste bammetjes gegeten.
Om 11.30 uur zijn we naar Atlantis by Sealife gegaan. Een ruimte waar diverse aquaria gevuld waren met tropische vissen, roggen en zelfs haaien. In de aquaria waren diverse Lego taferelen gebouwd. Duikers die onderwater aan het werk waren, maar er waren ook gevulde schatkisten en onderzeeboten te zien. Ik vond dit erg leuk, omdat ik altijd heel vrolijk word van het onderwaterleven en al die tropische vissen. Ik krijg dan zin om mijn scuba outfit aan te trekken en zelf het water in te duiken, maar helaas, dat moet wachten tot een vakantie op een andere locatie.
Onze volgende bestemming was de Lego Cinema waar we een 4D film hebben gekeken. Als dit je eerste ervaring met een 4D film zou zijn, dan kan ik me voorstellen dat je het best leuk zou vinden. Wij vonden de film helaas niet echt bijzonder en na 10 minuutjes stonden we alweer buiten.
Ondertussen was het 12.30 uur geworden en kronkelden de geuren van frietjes en andere lekkernijen onze neusgaten in. We zijn gestopt bij de Burger Kitchen en hebben buiten op het terras onder een afdakje in de schaduw burgers met frietjes gegeten.
Toen onze buikjes vol en rond waren, zijn we naar de volgende attractie, Lego Ninjago The Ride, gelopen. Een ruimte waar je met karretjes doorheen rijdt, terwijl je, door het bewegen van je handen over een plaat, moet proberen doelwitten te raken. Michèl is hier altijd heel goed in en hij zou ons wel eens een poepie laten ruiken. Jammer joh, de winst ging hier toch mooi naar moeder.
Naast deze attractie zat het Lloyd's Laser Maze. Op de Legoland app, waar je o.a. je bezoek in kunt plannen en waar de actuele wachttijden te vinden zijn, stond bij deze attractie geen wachttijd aangegeven. We gingen er daarom vanuit, dat je er zo naar binnen kon en min of meer gelijk aan de beurt zou zijn. Helaas was niets minder waar. Michèl is hier samen met Floortje heen gegaan en ik wachtte buiten in de schaduw op een bankje op hen. Het is bij deze attractie de bedoeling dat je jezelf door een parcours met lasers beweegt en over de laserstralen heen stapt, er onderdoor kruipt en je in allerlei bochten wringt om de laserstralen niet te raken. Nou dat is bij uitstek goed besteed aan mijn zeer lenige en gracieuze echtgenoot, hahaha. Wat wel jammer was, dat ze dik een half uur in de rij moesten staan voor uiteindelijk één gang met laserstralen die ze in maximaal 1 minuut en 20 seconden moesten doorkruisen. Leuk, maar niet het wachten van een half uur waard.
Terwijl Michèl en Floortje nog binnen waren, had ik ondertussen op de plattegrond van het park een koffieshop gevonden en aangezien ik vandaag nog maar één kop koffie op had, stond mijn cafeïne meter dik in het rood. Ik had Michèl de route naar de koffieshop geappt en toen ik bijna aan de beurt was om te bestellen, zag ik ze saampjes aan komen lopen. Ik nam een heerlijke cappuccino en Michèl en Floortje allebei een grote milkshake met slagroom en zoete saus. Floortje wilde ook nog een donut en uiteraard, nadat ze de donut op had, hoefde ze 3/4 van haar shake niet meer. Maar dat ellendige ding had 8 Euro gekost, dus die ging niet de prullenbak in. Waar ik normaal mijn wandelende kliko wel zover krijg om de restjes weg te werken, wilde Michèl nu echt geen slok meer. Die shakes waren ook echt groot en hij had zelf al een hele shake achter zijn kiezen. Dus ben ik de shake maar in kleine slokjes weg gaan lebberen. Onderweg naar de volgende attractie zijn we nog een winkeltje ingedoken waar je voor ongeveer 10 Euro zelf drie Lego mini figures kon maken en dat liet Floortje zich natuurlijk geen twee keer zeggen.
Daarna snel door naar de volgende attractie. Om 14.45 uur kwamen we aan bij de Flying Eagle, een achtbaan waar Michèl en Floortje samen in gingen. Ik zat ondertussen onderuit gezakt op de grond met mijn ogen dicht in het zonnetje op ze te wachten en voordat ik er erg in had, stonden ze na 10 minuten alweer bij mij. 'Hè, zijn jullie nu al klaar?' 'Nee mam, de wachttijd is 55 minuten en zo spectaculair is de achtbaanrit nou ook weer niet.' Dus ik hees mezelf weer overeind om naar de volgende attractie te lopen. En wat was ik ondertussen beroerd geworden van die koffie met die enorme shake erbij. Ik had kramp in mijn maag en was misselijk, dus ik heb mij bij de volgende attractie op een bankje neergestort, terwijl Michèl en Floortje samen naar The Dragon gingen. Ook een wat minder indrukwekkende achtbaan, maar de wachttijd was hier aanzienlijk korter dan bij de spectaculaire achtbanen. Terwijl zij weg waren, ben ik bijna in slaap gesukkeld. Ik kon mijn ogen van de ellende en vermoeidheid bijna niet meer open houden.
Toen ze terugkwamen was de maagkramp en misselijkheid gelukkig een eind gezakt, maar ik was al behoorlijk gesloopt van het slenteren en wachten. Ook Michèl en Floortje waren niet zo heel erg fris meer. We hadden eigenlijk nog een stuk of zes attracties waar we naartoe wilden, maar van de zes hadden er vier een wachttijd van meer dan 40 minuten en dat vonden we alledrie teveel. Daarom besloten we om er nog twee te bezoeken en dan richting de uitgang te gaan.
We waren rond 16.00 uur bij The Temple, ook een attractie waar je vanuit een karretje doelwitten moest raken, maar ditmaal met een soort lasergun. Gelukkig voor de vrede van de dag won Michèl deze wedstrijd wel.
Daarna hebben Michèl en Floortje als laatste attractie, Ghost - The Haunted House, bezocht. Het was een spookhuis waar je lopend doorheen ging. Met zaklampen kon je op bepaalde scènes schijnen en dan zag je een bewegend tafereeltje. Niet echt griezelig, maar wel vermakelijk, voornamelijk voor Floortje. De wachttijd was maar 10 minuutjes en binnen 5 minuutjes stonden ze weer buiten.
Daarna zijn we via de Lego shop, waar Floortje nog een kleine Lego set als aandenken heeft gekocht, richting de uitgang gewandeld. Het was ondertussen 17.00 uur geworden. Ondanks dat het park vandaag tot 19.00 uur open was en de attracties tot 18.00 uur te bezoeken waren, vonden we het welletjes geweest. We zijn moe maar voldaan richting ons appartement gereden. Er was voorspeld dat er rond 16.00 uur bewolking zou komen, maar het is nu 19.15 uur terwijl ik ons verslag van vandaag schrijf en het is nog steeds schitterend weer. Als we trek en puf hadden, dan zouden we nog makkelijk kunnen barbecueën in die enorme tuin hier, maar we hebben alledrie niet echt honger na al dat vreten en snoepen van vandaag. Floortje heeft noodles uit een pakje gemaakt en Michèl en ik nemen straks nog wel een boterham.
Vanavond gaan we lekker relaxen en ons voorbereiden op weer een reisdag. De wekker gaat morgen vroeg, want we willen voor 09.00 uur vertrekken. We rijden dan richting het Mariagefjord waar Floortje en ik een hike van tien kilometer gaan maken:
The Panorama-Route in Mariagerfjord (visithimmerland.eu)
Michèl is niet zo'n wandelaar, dus die gaat, terwijl wij aan het wandelen zijn, alvast wat boodschapjes doen voor in ons huisje in Skallerup en er schijnt ook een goed restaurant te zijn aan het meer, waar hij lekker kan gaan lunchen. Floortje en ik doen het weer met bammetjes uit de rugzak.
Na onze wandeling, die volgens de beschrijving zo'n drie uur duurt, ik reken voor de zekerheid maar op vier, zeker met een kind, rijden we door naar het Skallerup Seaside Resort waar we vanaf 16.00 uur in kunnen checken. De weersverwachting voor morgen is prima voor het maken van een wandeling, misschien nog wel een beetje te warm. Dus Floortje gaat weer lekker in korte broek en ik heb voor mijzelf een wandelbroek gekocht. Mijn god, het is dat ik de leeftijd heb om burgerlijk te zijn, anders zou ik mij toch een partijtje doodschamen.
Aan het einde van de dag wordt er wel regen voorspeld. Ik verwacht dan ook, dat we in de regen bij het park aan zullen komen. Maar ja, of dat klopt, dat weet je nooit. Een ding is zeker en dat is dat de weersvoorspellingen altijd te wensen overlaten.
Vanavond lekker op tijd naar bed. De bedden slapen hier prima, met fijne toppers en lekkere donsdekbedden, dus we zullen vast weer heerlijk slapen vannacht. Tot morgen maar weer!