Dag 1 - Donderdag 17 mei - reisdag
Door: Danielle
Blijf op de hoogte en volg Daniëlle
17 Mei 2018 | Verenigde Staten, Lake Buena Vista
Donderdagochtend stond de wekker om kwart voor zeven, maar zoals gebruikelijk de nacht voor vertrek van een spannende reis, was ik, na eerder al een keer of 10 wakker te zijn geweest, om half zes toch echt niet moe meer. Bij vakantie voel ik me nog steeds als een klein kind dat bijna jarig is. Spanning en kriebels in mijn buik. Aangezien Michèl ook wakker was, met een beetje hulp van mijn kant, besloten we om maar een uurtje eerder naar Schiphol te gaan. Wat op zich geen verkeerd plan was, want er stond een immense rij bij American Airlines om in te checken. En rijen, die zouden we vandaag nog veel te zien krijgen.
Het was me on-line niet gelukt om 3 stoelen naast elkaar te krijgen, maar toen we gingen inchecken, bleek dat ze ons hadden omgezet en dat we alsnog met z'n drietjes bij elkaar zaten. Dus boarding passen printen, koffers afgeven en op weg naar een ontbijtje. Bij de tax free shops heb ik mezelf getrakteerd op een luchtje van Tiffany's en een nieuwe mascara van Lancôme. Floortje wilde een groot opbergetui met viltstiften en kleurpotloden. Samen met de doe-boekjes die ik voor haar gekocht had, de Playmobil en haar barbies moeten we de bijna 9 uur vliegen toch wel vol kunnen krijgen.
Toen we bij de gate aan kwamen, bleek dat we met de bus naar het vliegtuig gebracht werden. Met een ouderwetse trap het vliegtuig in. Bijna nostalgie. Bij binnenkomst moest ik gelijk aan onze vlucht met de Air Tanker vanaf Curaçao vorig jaar denken. Geen personal entertainment system! Nou ja, dat was niet helemaal waar. IK was het personal entertainment system en wel voor Floortje. Maar wat heeft ze het super gedaan. De hele vlucht lief gekleurd en gespeeld en zelfs een uurtje geslapen. Ik had een Jetbox gehuurd. Een 'koffer' op wieltjes, waar ze na 5 minuutjes oefenen de luchthaven al mee door crosste (zie fimpje). De Jetbox liet zich ombouwen als voetensteun. Zodoende kon ze bijna languit liggen en had ze voldoende ruimte om te spelen. Een soort kiddy business class in de economy class. Echt een aanrader voor kleintjes. En een bekijks dat ze had met dat ding.
Het was een lange en vermoeiende vlucht, maar gelukkig liepen we geen vertraging op. In Philadelphia hadden we namelijk maar 2 uurtjes om door de douane te gaan (en dat duurt op iedere luchthaven in Amerika eeuwen), onze koffers op te halen en opnieuw in te checken, wederom zelf door de controle te gaan en tenslotte de gate te zoeken. Tijd voor een koffiestop was er geeneens.
Gelukkig waren we, ondanks dat alles inderdaad erg lang geduurd had, op tijd bij de gate en konden we na een klein kwartiertje wachten het vliegtuig weer in voor onze laatste vlucht van iets meer dan 2 uur naar Orlando. Floortje heeft bijna de hele vlucht geslapen. Logisch, voor haar was het al ver na bedtijd.
In Orlando aangekomen regende het, zoals we van tevoren ook op de weersverwachtingen gezien hadden. Wat jammer! Ik had me echt op een zonovergoten periode verheugd, maar het ziet er naar uit, dat het hier de komende tijd bewolkt blijft met regen en onweer.
Onze koffers kwamen bijna als eerste de band op en zodoende konden we door naar de balie van Alamo om onze huurauto op te halen. Michèl had van tevoren on-line de check-in al gedaan, dus waren we binnen 5 minuten met onze papieren onderweg naar de garage om een midsize SUV uit te zoeken. LOL een mid-size! Zo'n ding past in Nederland geeneens in een parkeervak. We hebben een Nissan Rogue uitgezocht. Mij onbekend, maar hij ziet er netjes uit en onze enorme vracht met koffers paste makkelijk in de achterbak. Stoeltje voor Floortje erbij en off we went. Thuis had ik al een off line kaart van Florida gedownload op mijn mobiel. Het was slechts 20 minuutjes rijden naar ons hotel.
Ik ben alleen gaan inchecken. Tegenover de incheckbalie kon ik de inlogcode voor de Wifi halen. Naast die balie, was de balie voor de ticketverkoop van de pretparken. Prijzen iets duurder dan bij het park zelf, maar dat zou ons 45 minuten aan wachttijd bij het park besparen. En om eerlijk te zijn, op deze ticketprijzen, maakt dat tientje echt niet uit. Zit je stevig? Tickets voor 1 dag Magic Kingdom voor 2 volwassenen en 1 kind kosten.........? Nee, ik vermoed dat je echt veel te weinig gegokt hebt. Ik was $ 408,-- kwijt. Ik viel bijna van mijn stokje! En de verkoopster keek me net zo nuchter aan. Alsof ik een brood stond af tekenen. VIERHONDERDACHT DOLLAR! Dat is toch niet meer normaal. En wij klagen al over de prijzen van Eurodisney.
Goed, met pasjes van de kamer, Wifi code, pasjes voor Disney, een plattegrond van het resort en een hand vol met vouchers op weg naar de auto, die ik vervolgens leeg aantrof. Nou was ik ook wel erg lang weg geweest, dus ik gokte dat Michèl met Floortje naar een toilet op zoek was gegaan. We vonden elkaar snel terug in de lobby. Ze waren toch maar even komen kijken waarom het allemaal zo lang duurde.
Nu gaan we dus morgen al naar Disney. We zijn hier t/m dinsdagochtend en hebben zodoende alleen de vrijdag en maandag als dagen die niet in het weekend vallen. Dus morgen Disney en maandag SeaWorld. In het weekend is het nog 10x zo druk in die parken, dus dan kunnen we die dagen juist beter andere dingen doen.
De auto konden we parkeren in de garage van 'ons' gebouw en met de lift gingen we naar de 8e etage alwaar wij kamer 5803 binnen gingen. Een suite met twee slaapkamers, een zit/eetkamer, twee badkamers en een volledig ingerichte keuken. Het meubilair en de inrichting is wat gedateerd, maar daar is de prijs ook naar. Het is meer de ruimte die telt. Heerlijk!
Ondertussen was het 20.00 uur plaatselijke tijd en hadden we wel een volledig ingerichte keuken, maar niets te eten of te drinken. Nadat we bijna de hele shopping mall, die naast het resort zit, afgestruind hadden, vonden we eindelijk de Pizza Hut, die ook als 'convenient store' dient en hebben we wat frisdrank en ontbijt voor morgen gekocht. Ook maar gelijk 3 regenponcho's gekocht. Die zullen we morgen zeker nodig hebben.
'Thuis' aangekomen hebben we Floortje in bed gelegd, die binnen 3 minuten onder zeil was. Ook wel superstoer van zo'n kleine meid. Ligt in haar uppie in een wildvreemde kamer en gaat gewoon zonder morren slapen. Ik ben zo trots op haar!
Terwijl ik het verslag nu schrijf, zit Michèl de app van Disney te downloaden. Je hebt de mogelijkheid om je alvast in te schrijven voor de fast pass lane van 3 attracties. Één ding dat moet gebeuren is de 'meet and greet' met Rapunzel. Floortje is echt mega fan en dat kan dan ook niet ontbreken op ons lijstje. Eerst mogelijke tijd is 18.10 uur 's avonds. Gelijk maar gereserveerd, want als we nog langer wachten, kunnen we misschien geeneens meer.
Het is ondertussen 22.00 uur (oftewel 04.00 uur) geworden. Ik ben benieuwd hoeveel last we van de jetlag zullen hebben. Waarschijnlijk zijn we vannacht met z'n allen om 03.00 uur klaar wakker. Het park gaat pas om 09.00 uur open. Ach, we zien het wel.
Voor nu ga ik afsluiten en dadelijk gauw mijn bedje in. Tot morgen!
18 Mei 2018 - 04:50
Mam:
Fantastisch! Zo blij dat de reis goed is verlopen. Trots op Floortje. Ik had het reisschema door elkaar gehaald in mijn herinnering. Maar ben blij dat alles volgens plan verloopt. Veel plezier met Mickey en zijn vriendjes! -
18 Mei 2018 - 17:26
Ineke :
Wat geweldig om het op deze manier allemaal te volgen.
Héél benieuwd hoe het in Disney was en of Rapunzel Floortje heeft gesproken.
Geniet volop alle 3