Dag 16 - Vrijdag 1 juni - Einde Cruise – Cozumel
Door: Danielle
Blijf op de hoogte en volg Daniëlle
01 Juni 2018 | Mexico, Mexico-stad
Onze wekker stond om 08.00 uur vanochtend. Aangezien ik de avond ervoor de koffers al gepakt had, hoefden we na het douchen alleen onze toiletspullen en overige handbagage maar bij elkaar te pakken en konden we richting de receptie om onze rekening te gaan betalen. We zouden anderhalf uur moeten wachten, voordat we naar de douane konden en Floortje wilde nog heel graag even afscheid nemen bij de Lego Kamer. Dat kwam prima uit. Zo kon zij daar nog een uurtje spelen, terwijl ik de foto’s van de laatste drie dagen heb uitgezocht om bij het verslag te plaatsen.
Het was echt superdruk bij de receptie. In eerste instantie leek het of er een gigantische rij alleen voor de balie stond, maar er bleken later ook dagjesmensen tussen te staan die alleen naar Cozumel toe gingen. Zodoende konden we nog relatief snel de rekening betalen. Daarna zijn we Floortje gaan ophalen en om 10.30 uur zaten we in het theater te wachten om opgeroepen te worden voor de douane. Dit gebeurde in groepjes van zo’n 10 mensen. Ze waren bij nummer 22 en wij hadden nummer 38. Dat zou dus nog wel even wachten worden. Na het afroepen van nummer 30 bleef het ineens stil. Er werden geen nummers meer geroepen, maar de hele groep met Mexicaanse mensen kon aansluiten in de rij. Na zo een uur gezeten te hebben, ging Michèl toch maar eens poolshoogte nemen. De ‘manager’ die de boel daar regelde (deze man verdiende de titel manager totaal niet) gaf direct de schuld aan de Mexicaanse douane, het was niet zijn probleem en hij kon er ook niks aan doen. Toen Michèl vroeg waarom er niets gecommuniceerd werd of waarom men niet even aangaf dat het wat langer zou duren, zei de manager dat Michèl maar een klacht moest gaan indienen bij de receptie en daarmee was de kous af. Geen excuses, niks niets. Wat een waardeloze behandeling na een verder bijna vlekkeloos verlopen cruise, wat betreft service en gastvrijheid. Hoe dan ook, de klacht zal zeker ingediend worden. Hij droeg gelukkig een naambordje. Uiteindelijk waren we na bijna 3 uur gewacht te hebben, is een zware opgave met een 4-jarige kleuter, alhoewel Floortje zich nog best lief gedragen heeft, aan de beurt. Toen we buiten kwamen, stonden de koffers klaar en konden we zo doorlopen naar de terminal. Eenmaal daar aangekomen, moesten we een taxi weten te vinden. Dat ging niet echt soepeltjes. Ten eerste waren alle taxi’s leeg en stonden de chauffeurs, zonder ergens op te letten, verderop gezellig te kletsen. Ten tweede bleek al snel dat er geen logica in de volgorde zat. Normaliter stap je in de eerste taxi vooraan de rij, maar hier werd druk onderhandeld tussen de chauffeurs wie dit stelletje toeristen met veel te veel koffers naar hun veel te veraf gelegen hotel zou brengen. We zaten al drie keer bijna in een auto, toen we weer naar de volgende verwezen werden. Gelukkig vonden we iemand bereid om ons te brengen en binnen een klein half uurtje kwamen we bij ons hotel aan.
In de verschillende recensies had ik al hele goede verhalen over dit hotel gelezen en niets is minder waar. De opzet is echt bijzonder tropisch. De kamers zijn verdeeld over hutjes van een of twee etages en liggen verspreid in een ontzettend mooi aangelegde en onderhouden tuin. Er lopen flamingo’s en leguanen vrij rond en er zitten veel verschillende soorten vogels. Al die geluiden van die dieren geven je echt het gevoel in een jungle te zijn. We waren iets vroeger dan de inchecktijd van het hotel, dus onze kamer was nog niet klaar. Dat was geen probleem, want zodoende konden wij mooi een hapje gaan lunchen. De lunch wordt in buffetvorm vlakbij het zwembad opgediend en het ontbijt en diner vinden in buffetvorm vlakbij de receptie plaats. Er is ook nog een aantal à la carte restaurants, maar we moeten nog gaan ontdekken hoeveel en waar. De lunch was prima met voldoende keuze. En toen we klaar waren, konden we de sleutels ophalen en werden we door een zeer vriendelijke medewerker met onze koffers in een golfkarretje geladen, dat ons netjes tot ‘ons’ hutje bracht.
We hebben kamer 3314 en deze is prima gelegen. Vlakbij het zwembad en strand maar ook weer niet te dichtbij om er overlast van te kunnen hebben. Ons hutje bestaat uit twee verdiepingen en wij zitten op de 1e etage. Prima, geen last van stampende kinderen boven ons. Hoop dat onze beneden buren ook geen last van Floortje zullen hebben. De koffers werden zelfs tot in de kamer gebracht. De kamer is prima uitgerust en heerlijk schoon. Ruime badkamer met douche en voldoende opbergruimte. Twee queen size bedden. Eigenlijk net te klein voor z’n tweetjes maar weer veel te groot voor een persoon. De bedden zijn wat zacht en zijn daardoor erg beweeglijk. Ik denk dat ik maar ga proberen om samen met Floortje in één bed te slapen. We zijn op de kamer wat blijven relaxen, want ondanks dat het geen gigantische reis was, waren we toch wel gaar van al het wachten en koffers sjouwen.
Om 18.15 uur zijn we richting de receptie gegaan om te kijken of we al konden eten. Het buffet zou om 18.30 uur geopend worden. Dus hebben we gelijk de bar getest. Helaas haalt de strawberry diaquiri het niet bij die van de boot, maar we vinden vast wel een ander lekker drankje.
Het diner buffet was werkelijk gigantisch qua keuze. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of ze hadden het wel. Een pizza hoek, een pasta hoek, waar de pasta naar keuze voor je klaargemaakt wordt, een zeer uitgebreide salade bar, een Mexicaanse hoek, diverse soorten vlees, groenten, patatjes, aardappeltjes, rijst en ga zo maar door. Als we een hele week alleen van het buffet zouden eten, dan is er volgens mij nog voldoende afwisseling om iedere avond iets anders te eten. Hetzelfde gold voor het dessertbuffet. Na het eten zijn we terug naar de kamer gegaan en heb ik voor de verandering de koffers weer eens uitgepakt. Nu voor de laatste keer deze vakantie. En terwijl Michèl uitprobeert welke zenders er allemaal op de tv zijn en Floortje heel lief zit te spelen, schrijf ik het verslag van vandaag. Ondanks dat ik gelezen had, dat het internet op de kamers heel traag was, zijn wij dik tevreden. Goede ontvangst en ook snel genoeg voor een vakantieverbinding. Ik denk dat we ons hier prima gaan vermaken. Morgen de rest van het complex maar eens verder verkennen. Tot dan.
02 Juni 2018 - 06:53
Mam:
Wat fijn om te lezen dat dit laatste verblijf van jullie vakantie naar jullie zin is en dat de cruise zo goed bevallen is. Ook voor Floortje.
Nu nog lekker relaxen aan het strand. Ik hoop dat het weer gaat meewerken. Geniet er nog lekker van deze week. Ik kijk uit naar de foto's en verslagen. Liefs Mam